Blend 1 (2020)

Spontaneously Fermented Blend Aged in Oak Barrels

Limitovaná šarže tříletého a dvouletého lambiku. Ohromí vás široká paleta chutí v jediné skleničce.

Suché, krásně vyvážené, lehce svíravé s tóny dřeva. Komplexní. „Must have“ pro všechny milovníky lambiků.

Proč ochutnat? Ohromí vás široká paleta chutí v jediné skleničce. Ta harmonie! A s každým dalším douškem objevíte nový rozměr. Jedná se o blend piv, která zrála 3 a 2 roky v dřevěných sudech po víně.

Doporučené párování s jídlem: Opečená bruscheta s tapenádou z černých oliv. Pokud chcete něco rychlejšího, zkuste „okatý“ sýr s typickou nasládlou chutí.

 

 

 

Skladem
Kód: 12002
400 Kč
Kategorie: Láhve
Složení: voda, ječné slady, nesladovaná pšenice, hrozny Cabernet Moravia, upravený chmel
EPM: 16%
ALK: 7% obj
Legislativní označení: atypický pivní nápoj (nefiltrované, nepasterizované)
Balení: lahev 0,75l, nevratný obal
Skladování: Uchovávejte v chladu a temnu, chraňte před mrazem
DATUM SPOTŘEBY: 1. 7. 2032
Výrobce / distributor: Wild Creatures s.r.o.
Blend 1 (2020)
Tip

Při příležitosti každoroční události, kterou je Wild Day = tj. slavnost otevření pivovaru pro veřejnost, je připraven speciální blend jen a pouze pro fanoušky a milovníky tohoto typu piva. Blend není v distribuci a je k dostání pouze za vzácných příležitostí. Jedná se o kupáž dobře nazrálého piva. Chuťový profil je mohutný, široký. Ideální pro poučeného konzumenta.

Spontaneously Fermented Blend Aged in Oak Barrels.

Co je Wild Creatures?

Divoké. Nezkrotné. Fascinující.

Wild Creatures není obyčejné pivo. Je to unikátní spojení piva a místního, vínu zaslíbenému, terroir. Je to pivo vyráběné čistě přírodní cestou. Zraje dlouhé roky v dubových sudech a každá láhev má podobu šampaňského. V ruce tak držíte nápoj, který je svěží, komplexní a chuťově jedinečný.

Jak chutná pivní šampaňské?

Zkuste ta nejoriginálnější piva na světě. Jsou nádherně svěží a chuťově nenahraditelná! Wild Creatures je volba, která nadchne i ty nejnáročnější.

Hledáte dárek? Tahle piva jsou ideální. Láhve mají podobu šampaňského, jemná vinná chuť vás nejdříve okouzlí a pak nenápadně svede.

Díky 100% přírodní metodě výroby a dozrávání v lahvích má naše pivo doporučenou dobu spotřeby v průměru 10 let. Otázkou je, kdo to vydrží nevypít…

Patříme mezi světovou špičku, ale i tak jsme stále malá firma rodinného charakteru. Jsme výrobci, nikoliv distributoři.

O pivu víme první poslední a rádi se o informace podělíme. Účastníme se akcí po celém světě. Naše pivo vyvážíme, o pivu přednášíme a pivo různě po světě v odborných komisích hodnotíme. Pivem prostě žijeme.

Blend 1 (2020)
Blend 1 (2020)

Naše získané ocenění

Wild Creatures – Objev roku (2016)

Wild Creatures – Zlatá koruna (2017)

Wild Creatures – Nejlepší pivovar ČR – Untappd (2018)

Wild Creatures – Nejlepší pivo ČR – Untappd (2018)

Wild Creatures – Golden Bohemia Beer Award (2018)

Wild Creatures – Nejlepší pivo ČR – Ratebeer (2018)

Wild Creatures – Among World Best – Beer Guide (2018)

Wild Creatures – Nejlepší pivo ČR – Ratebeer (2019)

Wild Creatures – Nejlepší pivovar ČR – Untappd (2019)

Wild Creatures – Nejlepší pivo ČR – Untappd (2019)

Wild Creatures – Ocenění za inspirativní přínos českému pivovarnictví – Český svaz pivovarů a sladoven (2022)

Náš příběh

Začalo to snem v Mikulově, mezi vinohrady a sudy. Fascinovala nás piva, která se nevyrábí podle receptu, ale podle přírody. Piva, která spontánně kvasí, zrají celé roky a každá šarže je originál.

První pokusy trvaly roky a vyžadovaly nekonečnou trpělivost. Učili jsme se od těch nejlepších, cestovali do světa a sbírali zkušenosti. Nakonec jsme se odvážili představit naše pivo na festivalu po boku legend, a tak se zrodilo Wild Creatures.

Dnes patříme mezi pivovary, které sbírají ocenění doma i v zahraničí. Pořád jsme ale hlavně tým lidí, kteří věří, že čas, příroda a poctivá práce dokážou vytvořit nápoj, který je stejně divoký a fascinující jako místo, odkud pochází.

Blend 1 (2020)
Blend 1 (2020)

Jak vzniká

Každá láhev Wild Creatures je výsledkem trpělivosti a času. Na rozdíl od běžných piv necháváme přírodu pracovat za nás. Sladinu vystavíme okolní mikrofloře a ta sama nastartuje spontánní kvašení.

Poté následuje dlouhé zrání v dubových sudech, kde se pivo proměňuje, zjemňuje a získává tóny dřeva i vína. Některé šarže necháváme macerovat s ovocem, jiné blendujeme z různě starých ročníků, abychom dosáhli dokonale vyvážené chuti.

Posledním krokem je dozrávání v lahvi, podobně jako u šampaňského. Díky tomu je každá sklenička malým objevem a zároveň důkazem, že to nejlepší prostě nejde uspěchat.

 

 

 

Diskuze

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Povinná pole

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

Potvrďte nám​​, že už vám bylo 18 let